Services

VAN ADVIES TOT INBEDRIJFSTELLING

Verschillende omstandigheden vragen om verschillende oplossingen – dit is precies wat wij met onze services willen ondersteunen. Met onze innovatieve automatiseringsoplossingen en gedegen expertise is uw project in goede handen.

Of het nu gaat om grote of kleine automatiseringsprojecten, nieuwe automatiserings- en besturingssystemen of juist aanpassingen of verbeteringen aan bestaande productieprocessen, we brengen voor u alle mogelijkheden in kaart die gericht zijn op efficiënter en duurzamer werken.

TOTAALPAKKET AAN SERVICES

Met ons totaalpakket aan services bent u vanaf het voortraject tot en met de oplevering en nazorg in goede handen.

Analyse & advies

Twinson zorgt ervoor dat uw project binnen het vastgestelde tijdspad, met de juiste middelen, binnen budget en volgens de overeengekomen kwaliteitseisen wordt opgeleverd. Een gestructureerd plan met een duidelijke visie is daarvoor onmisbaar.

Deze belangrijke fase geeft inzicht in uw processen, uw huidige automatisering en de optimalisatie daarvan. Samen kijken we wat er nodig is en wij geven u adviezen die gericht zijn op snelle, flexibele en efficiënte software- en automatiseringsoplossingen.

innovatieve automatiseringsoplossingen

Functioneel- en Technisch ontwerp

Na de fase van analyse en advies wordt er een functioneel ontwerp opgesteld. In dit ontwerp worden de werking en de mogelijkheden van het te realiseren proces of systeem vastgesteld. Hierbij wordt rekening gehouden met interfaces van de aanwezige systemen.

Het technisch ontwerp beschrijft vervolgens de techniek achter het proces en / of systeem. Hierin vindt u ook terug waar de installaties geplaatst worden en hoe we de software bouwen. Deze ontwerp- en operationele uitgangspunten worden duidelijk gedocumenteerd. Na goedkeuring van de ontwerpen wordt de besturingsarchitectuur uitgewerkt volgens de geldende normen en richtlijnen.

Natuurlijk blijven processen altijd in beweging en data kan wijzigen. Om kennis en kwaliteit te kunnen blijven waarborgen gebruiken we het engineeringsplatform Typical Manager van Yellax. Hiermee worden vanuit één database technische documenten zoals elektrotechnische schema’s, PLC/SCADA-software, testrapporten en andere data gegenereerd. Dit zorgt voor uniformiteit van de projectdocumentatie aan de achterkant en een snellere oplevering van kwalitatieve ontwerpen.

Software engineering / visualisatie / simulatie

Op basis van de eerder vastgelegde functionele- en technische ontwerpen gaan we in deze fase over tot de ontwikkeling van uw systeem met Apollo IQ. Dit platform weet namelijk een verscheidenheid aan functies en modules op een efficiënte en vooral beheersbare manier met elkaar te verbinden.
De softwaresystemen kunnen daardoor te allen tijde speciaal voor uw specifieke toepassing ontwikkeld worden en zijn zeer onderhoudsvriendelijk en aanpasbaar.

De samenwerking met ontwikkelaars van producten van bewezen kwaliteit spelen hierin een centrale rol. Zo werkt Twinson met WinMOD, 20-sim en Unity 3D die een solide basis vormen voor de ontwikkeling van software die gebruikt kan worden in verschillende industrieën. Door het combineren van kennis en ervaring kan er altijd op efficiënte wijze gebouwd en gewerkt worden met de laatste technologieën zoals visualisatie en simulatie.

Voor de interactie, het representeren en opslaan van data wordt het SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) van Atvise gebruikt. De schermen van deze software zijn makkelijk te bedienen, de presentatie is daarbij van nature intuïtief, altijd toegankelijk, makkelijk te leren en er is geen weergaveprobleem op pc, tablet of smartphone.

Hardware engineering / montage

Systemen hebben zowel hardware als software nodig om te kunnen functioneren. Het is dus van essentieel belang dat hardware- en software engineering parallel lopen. Dankzij een nauwe samenwerking tussen beide disciplines bent u verzekerd van de beste automatiseringsoplossing voor uw project, geheel volgens uw wensen en specificaties en de geldende normen en regelgeving.

Om kwaliteit te kunnen garanderen gebruiken we de automatiserings- en besturingstechnologie van Bachmann electronic. Het hardwareplatform van Bachmann staat namelijk open voor softwaretools, zoals het simulatiepakket 20-sim van Controllab. Besturingen kunnen daarmee vooraf virtueel worden getest. Dit wordt een HIL-simulatie genoemd, een techniek waarbij machinebesturingen worden getest door ze te koppelen aan een gesimuleerde machine. Door vooraf virtueel te testen wordt de tijd die nodig is voor het inbedrijfstellen enorm verkort en u krijgt al vóór inbedrijfstelling inzicht in het eindresultaat.

Inbedrijfstelling

De daadwerkelijke inbedrijfstelling van een systeem of installatie is vaak een spannend moment. Idealiter zijn er weinig correcties nodig en verloopt alles zoals gepland. Gelukkig brengen de tests uit de vorige fases fouten in een vroeg stadium aan het licht, met als resultaat dat de echte inbedrijfstelling sneller en met minder risico’s wordt uitgevoerd.

Door continu te simuleren, valideren en optimaliseren weet u zeker dat het systeem of de installatie voldoet aan de functionele- en technische ontwerpdocumenten en dat deze op een gebruiksvriendelijke manier werkt onder bedrijfscondities.

Service / onderhoud / training

Na de inbedrijfstelling volgt er een duidelijke gebruikersinstructie. Wij maken u wegwijs in de nieuwe werkwijze en leveren het systeem of de installatie samen met u op.

Natuurlijk eindigt het hier niet. We blijven betrokken bij uw processen en denken ook actief mee over toekomstige verbeteringen. Ook regelmatig preventief onderhoud en actieve deskundige monitoring van de prestaties is belangrijk. Ze voorkomen problemen en waarborgen de continuïteit van de processen.
Daarnaast bieden wij zowel inhouse, online als op locatie trainingen aan voor iedereen die daadwerkelijk gebruik maakt van Apollo IQ en vertrouwd wil raken met of op de hoogte gehouden wil worden van de systeemtechnieken en -methodologieën.

De beste services en producten

Twinson volgt de ontwikkelingen in de automatische industrialisering op de voet om voor u altijd de laatste en beste services te kunnen bieden die winstgevende resultaten opleveren.

Het kiezen voor toonaangevende producten en het gebruiken van de huidige beschikbare technieken geven u een voorsprong in de industrie!

Wat houdt Industrie 4.0 nu precies in? Er valt voor Industrie 4.0 geen vastomlijnde definitie te geven. De term is meer een verzameling van concepten zoals Internet of Things (IoT), digitalisering en integratie van gegevens, monitoring op afstand, multidisciplinaire engineering en automatisering van besturingselementen door machine learning en voorspellende analyses.

Het is kortom een steeds verdergaande digitalisering en automatisering van processen. Dit zorgt niet alleen voor een verhoging van de kwaliteit, maar levert ook kortere doorlooptijden van processen op.

Twinson en Industrie 4.0

Met de Industrie 4.0-mindset laat Twinson uw bedrijf in de juiste richting bewegen door gebruik van volwassen digitale systemen van diverse partners die door middel van continue ontwikkeling van nieuwe technologieën ervoor zorgen dat u de overstap naar Industrie 4.0 kunt maken.

De termen HIL (Hardware In the Loop) en SIL (Software In the Loop) hebben betrekking op virtuele simulatie en inbedrijfstellingen. Simuleren en valideren van hardware en software door middel van virtualisatie is niet meer weg te denken uit de moderne automatiseringswereld. Ze maken realtime simulaties mogelijk voor het ontwerpen en testen van automatiseringsprojecten, zonder rekening te hoeven houden met de risico’s die bij het werken in een liveomgeving om de hoek kunnen komen kijken.

Twinson en HIL / SIL

Twinson gebruikt 20-sim en WinMOD van de softwareontwikkelaars Controllab en Mewes & Partner GmbH voor het simuleren en emuleren van industriële automatiseringssystemen. De nauwkeurige simulatiemodellen en emulatietesten optimaliseren het ontwikkelproces van ontwerp tot inbedrijfstelling. Ze zorgen voor meer zekerheid en een korte doorlooptijd zodat u kosten bespaart en uiteindelijk vol vertrouwen over kunt gaan van een test- naar een liveomgeving.

Samen op weg naar de toekomst van de industriële automatisering

when industrial automation matters

Bachmann
Atvise
Winmod
OPC UA
Unity
Apollo IQ
Typical Manager
20-sim
3fifty